Rene Paes

IMG 20160717 175031Rene Paes van Oermuziek biedt een gecombineerde workshop aan binnen het kinderprogramma.

Eerst zal hij de allerkleinsten leren spelen tijdens de workshop "Zoemschijven" en daarna gaat hij door met de ouderen (vanaf 11 jaar) met de workshop "Snorrebot maken & bespelen"

Workshop "Snorrebot maken & bespelen" 

In deze workshop maak je kennis met het snorrebot, ook genaamd zoemhout, zoemsteen of o.a. bullroarer (Engelstalig).

Een snorrebot is een enorm oude klankopwekker, ritueel gereedschap, muziekinstrument, communicatiemiddel, speelgoed en kunstobject. Het snorrebot bestaat veelal uit een plankje hout met een touw dat je rondslingert en een zoemend geluid voortbrengt.

De kwaliteit en het effect van het snorrebot wordt bepaald door de kracht, uithoudingsvermogen en vaardigheid van de slingeraar, hout- en touwsoort, vorm en lengte van het plankje, en andere factoren.

Traditioneel en universeel is het snorrebot verbonden aan krachten in de lucht. In de 80-er jaren van de vorige eeuw ontdekten geluidswetenschappers dat het snorrebot infrageluid voortbrengt. Infrageluiden zijn geluidsgolven beneden het hoorbare niveau die invloed hebben op denk- en gedragspatronen. In Nederland is het oudste snorrebot gevonden bij Tilburg en gedateerd op 7500 jaar oud.

In de workshop "Snorrebot maken" ga je je eigen snorrebot maken en ontdek je spelenderwijs de mogelijkheden van het snorrebot met begeleiding van René Paes.

Deze workshop is voor jonge (vanaf 11 jaar) en oudere kinderen zeer geschikt.

Workshop: "Spelen met zoemschijven"4a244996562e34985d348df492c4dff1

Zoemschijven? Uh? zoemschijven, zoemknopen, en zoemwielen. Een touwtje met een schijfje of knoop. Je draait het voorwerp aan tussen beide handen en vervolgens span en ontspan je wisselend het touwtje. De schijf bouwt een ronddraaiende beweging op die oploopt tot flinke snelheid. De wentelingen maken tegelijkertijd zoemgeluiden. Je kunt er leuk mee spelen en in verwondering raken door de beweging, klank en het schouwspel.

Door de eeuwen heen was de zoemschijf bekend in allerlei culturen. En niet alleen als speelgoed, zo toont onderzoek aan.

Bovengenoemde workshops worden beide aangeboden als onderdeel van het kinderprogramma op donderdag van 14.00 - 16.30 uur op Veld 2b / Tent "Kids"

 

owl fb icon 2owl twitter icon 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

get tickets small 

 

 

 

Nieuwsbrief

Algemene voorwaarden