Rene Paes

49203463 131063344501905 3414668007283097600 nWelkom in de wonderwereld van de mondharp

Rene Paes van Oermuziek is er weer bij met zijn magische mondharpen.

Tijdens deze festivaleditie samen met mondharpspeler Klaas Mons.

De mondharp is een oeroud muziekinstrument met meer dan 1000 verschillende namen en komt wereldwijd voor. Het instrument heeft bijzondere eigenschappen,

en brengt in al zijn eenvoud een klankenwereld voort, welke rijk is aan boventonen. Volgens Siberische overlevering hebben mondharpspelers macht over geesten, die met ontzag luisteren naar de ijzeren klanken van de mondharp. 

In Italië kent duidt men de mondharp o.a. aan als Scacciapensieri: gedachtenverdrijver. Deze term maakt de uitdrukking ‘gedachteloos in je spel opgaan’ begrijpelijk.

De basisbeginselen van het mondharpspel zijn eenvoudig te leren. Je houdt de mondharp vast en plaatst het uiteinde tegen je tanden of lippen (afhankelijk van het type mondharp), je tokkelt een snaar aan om de klanken te laten weerklinken in je mondholte. Al spelend ontdek je steeds meer variaties: grappig, geheimzinnig, dansbaar en zelfs melodieus. Het instrument is ideaal voor intuïtieve muzikale expressie.

Kom, op vrijdag 9 augustus, genieten van onze optredens her en der op het terrein.

Daarnaast verzorgen wij, voor jong en oud, op vrijdagmiddag een workshop "Mondharp Spelen". In de workshop is ruimte voor speeltips, uitwisseling en samenspel. Muzikale ervaring niet noodzakelijk. Je hoeft geen mondharp te hebben om mee te doen: harpjes zijn beschikbaar. 

Workshop, vrijdagmiddag 14.00 - 16.30 uur: 

owl fb icon 2owl twitter icon 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

get tickets small 

newsletterOO Algemene voorwaarden