Marinda van Hierden / Blauwe Aap

facilitator logosreendisplay nr 2 MarindaMarinda van Hierden werkt graag met de kracht van het ver-beelden en het ver-woorden. Als coach en trainer werkt ze met tafelopstellingen en andere visuele materialen, daarnaast kan ze inmiddels putten uit een enorme schatkist aan (levens)ervaringen, methodieken, kennis, spelmaterialen en werkvormen. 

Zo werkt zij veel met het model van de Schilden van je Innerlijke Familie (Arienne Klijn), de Tzolkin (MayaWijsheid) en de methode SoulCollage®. 

 

Marinda schrijft over haar 1e ontmoeting met SoulCollage®: “Vol verwondering en nog onder de indruk reed ik 11 januari 2017 terug naar huis. Ik kwam van een Mayawijsheid workshop en had kennisgemaakt met SoulCollage®. Ik was benieuwd, het leek me leuk en te overzien. En zo werden scharen, lijm, kartonnetjes, snijmatjes en bovenal afbeeldingen, heel veel afbeeldingen klaargezet. En al knippende, plaatjes samenvoegende ontstond mijn eerste unieke inzichtkaart, mijn eerste SoulCollage® kaart. Ik keek terug op een ontspannend tijdverdrijf, even los van mijn denken. “We gaan ‘m lezen”, gaf Elvira aan en wel met ‘Ik Ben Degene Die’ vragen en de ‘Ik’ is de kaart. Oké het was even onwennig maar al schrijvende kwamen er antwoorden op papier: verrassend moeiteloos kwamen uit mijn pen woorden en zinnen. En toen kwam het voorlezen en daarmee de magie, de verwondering: de kaart vertelde me over een stukje van mezelf: een zonkant en schaduwzijde werden zichtbaar en bovenal tastbaar ” 

Marinda biedt deze dagen een aantal workshops aan, elke workshop heeft een eigen intentie, eigen thema. De rode draad is het maken en lezen van SoulCollage® kaarten: uit je hoofd en in je hart vinden je handen intuïtief afbeeldingen en tijdens ‘het lezen’ van de kaart ervaar jij je innerlijke wijsheid, jouw essentie.

Bijdrage max € 2,50 voor materiaalkosten 

Het is geen kinderactiviteit 

Duur workshop 2 – 2,5 uur & max 8 deelnemers

Veld 2 / Tent: "Blauwe Aap" 

 

Donderdagmiddag"Ervaar de magie van SoulCollage®" (introductie).

Vind je het leuk om op een creatieve, intuïtieve, ontspannen manier meer over jezelf te ontdekken? Dan is SoulCollage® wat voor jou. Vandaag kun je je eigen kaarten gaan maken. Ik nodig je uit om vanuit je intuïtie afbeeldingen te zoeken die jou aanspreken. Deze kun je uitknippen, scheuren, opplakken zodanig dat er een nieuwe kaart ontstaat. De volgende stap is om middels vragen te beantwoorden, de kaart ‘te lezen’ om de power van je eigen kaart te ervaren als de antwoorden aan je voor worden gelezen. Een moment van verwondering, groei en besef van je innerlijke wijsheid.

  

Vrijdagmorgen "Je eigen plek innemen"

Volgens de Mayakalender (Dreamspel) is het vandaag een Gele Ster dag. Gele Ster staat voor het innemen van je eigen plek. Wat is eigenlijk je eigen plek innemen, hoe doe je dat? Hoe groter je zelfregie, je zelfkennis, je zelfliefde, hoe makkelijker het is om je eigen plek in te nemen en SoulCollage® kan hierbij ondersteunen. Wat een mooi excuus om vanmorgen lekker kaarten te komen maken en te lezen .

 

Vrijdagavond"Je Innerlijke Wijze Vrouw en andere familieleden"

De innerlijke familie zit rondom tafel: Wat gaan we zo doen?, vraagt het jongetje nieuwsgierig. Een collage maken zegt het meisje. Klinkt saai (j). Nee hoor, zegt de vrouw. Dit vinden jullie allebei erg leuk: er is veel te ontdekken en te creatieven, het gaat heel ontspannen, er hoeft niets en we doen het samen. En ja, voegt de man toe, er is een doel en wellicht komen we zelfs toe aan het maken van meerdere kaarten. 

Voor wie bekent is met het model van Arienne Klijn: ‘de Schilden van je Innerlijke Familie’, zal bovenstaande direct herkennen als een ‘innerlijke familie dialoog’. Naast SoulCollage® facilitator ben ik ook opgeleid tot Schildencoach en uiteraard vertel ik tijdens de workshop meer over dit archetypische model. De focus ligt vandaag vooral bij de Innerlijke Vrouw, de moeder in een ieder van ons. Elk innerlijk familielid heeft kwaliteiten; onze intuïtie, zelfinzicht en bewustzijn, draagkracht en realiteitszin, compassie en zelfliefde horen bij de innerlijke Vrouw.  Ik nodig je van harte uit om haar te ontmoeten en uiteraard wordt de ontmoeting vervolgd met het maken en lezen van een SoulCollage® kaart.

 

Zaterdagmiddag "SoulCollage® : een cadeautje aan jezelf"

Vind je het leuk om op een creatieve, intuïtieve, ontspannen manier meer over jezelf te ontdekken? Dan is SoulCollage® wat voor jou. Vandaag kun je je eigen kaarten gaan maken. Ik nodig je uit om vanuit je intuïtie afbeeldingen te zoeken die jou aanspreken. Deze kun je uitknippen, scheuren, opplakken zodanig dat er een nieuwe kaart ontstaat. De volgende stap is om middels vragen te beantwoorden, de kaart ‘te lezen’ om de power van je eigen kaart te ervaren als de antwoorden aan je voor worden gelezen. Een moment van verwondering, groei en besef van je innerlijke wijsheid. 

 

Zondagmorgen"Ontmoet je Ouroboros of andere Raadgevers"

Ouroboros, een oeroude naam verbeeld is vele afbeeldingen met diverse variaties daar weer op en verwoord met een aantal betekenissen binnen diverse culturen.

Het eerste wat in mij op kwam was het beeld van rode Slang en Draak vanuit de Tzolkin en toen de gevederde Slang vanuit het Sjamanisme en zo vaag kwamen er wel meer beelden en woorden bovendrijven. Maar eerlijk is eerlijk als eerste kwam eigenlijk Simba uit de Leeuwenkoning naar boven 😊.

Welke betekenis geef jij aan Ouroboros? Is dit symbool voor jou ook archetypisch en heeft het een rol in jouw leven? Of is er een ander oerbeeld die om jouw aandacht roept? 

Ik wens ons een mooie workshop op deze zondagmorgen met een vleug inspiratie, een gezonde dosis lucht en lichtheid, vol verbinding met onszelf, met de voeten op moeder aarde en unieke SoulCollage®kaarten.

 

Naast de workshops, op verzoek ook de consulten: "Ontdek jouw wijsheid en verander je wereld"

m.b.v. tafelopstellingen en/of kaarten: Schilden van Je Innerlijke Familie, SoulCollage® kaarten, Maya Zonnezegels, e.d.

45 minuten € 15,-

 

 

 

 

 

owl fb icon 2owl twitter icon 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

get tickets small 

newsletterOO Algemene voorwaarden