- Marjon van Opijnen

1708 Marjon

Marjon van Opijnen werkt met ons lichaam als de fysieke expressie van onze emoties, gedachten, en ook van onze essentie en bron van inspiratie en creativiteit. Ons lichaam is ons vehicle om te doen wat we te doen hebben en het is ook een enorme bron van wijsheid, het is altijd in het moment en ongecensureerd in wat het laat zien. Lichaamswerk, beweging en dans zijn voor haar een belangrijke ingang om de spontane, intuïtieve bewegingen van ons lijf tot expressie te laten komen, precies zoals het zich laat zien in het moment. Tijdens het festival geeft zij diverse dans- en ademworkshops. 

 

Workshop "Embodiment Dance", Thema: Playfull Dance

Wat als we er van uitgaan dat speelsheid of playfulness één van onze essentiële kwaliteiten is? Dat het niet iets is dat los staat van onze dagelijkse realiteit en alleen in bepaalde settings geleefd kan worden. Als we ons vrij voelen playfull te zijn, verbetert dat ons welzijn en onze creativiteit. En het helpt ons om meer met ons lijf in contact te komen. In deze workshop gaan we dansend en lachend terug naar deze essentiële kwaliteit. Op een speelse, luchtige en fysieke manier kunnen we kijken naar de karikatuur die we soms zijn in het dagelijks leven. 

"Embodiment Dance": Donderdagavond 18.30 - 21.00 uur op Veld 1 / Tent “Dragonfly”.

 

"Ademworkshops"

Alles ademt, de natuur ademt, de aarde ademt, wij ademen…..Adem verbindt ons met onszelf en met onze omgeving. Onze adem is de basis van ons leven, het is onze belangrijkste ader. De wijze waarop we ademen heeft een enorme impact op hoe we door ons leven bewegen. 

En ook al doen we het al ons hele leven, ademen blijkt een hele kunst. Door onze gehaastheid en eerdere ervaringen zijn we geneigd onze adem in te houden of is onze adem oppervlakkig en/of te snel. Als we onze adem vrij laten stromen, kan het leven ook vrijer stromen.

Met dans en lichaamsgerichte oefeningen openen we ons lijf. Met een korte en milde ademsessie, waarin we werken met verbonden ademhaling, helpen we ons lijf daar waar het vast zit verder los te weken. Daarmee kan onze levensenergie vrij stromen en creëren we meer bewegingsruimte in ons lijf. We leren onze adem weer vrij de ruimte te geven.

Er is plek voor max. 12 mensen.

Neem een matje mee waar je tijdens de ademsessie op kunt liggen en eventueel een dekentje om warm te blijven.

Contra-indicaties: zware astma, hart- en vaatziekten, epilepsie, hoge bloeddruk, glaucoma (druk achter het oog), pathologische aandoeningen (psychotisch, schizofrenie, manisch-depressief, etc.) en zwangerschap.

"Ademworkshops": Vrijdagochtend 9.30-12.00 op Veld 6 / Tent "Kat"

"Ademworkshops": Zaterdagmiddag 14.00-16.30 op Veld 6 / Tent "Kat"

 

Workshop: "Dans, bewegings- en ademreis"

In deze workshop spelen we met het aarde element. Als we goed geaard zijn, kunnen we ook echt gaan staan en ons verbinden met anderen en het grotere. Met dans en lichaamsgerichte oefeningen openen we ons lijf. Daarna zakken we bijna als vanzelf in een chakra ademreis. We integreren alle ervaringen van de afgelopen dagen en versterken de verbondenheid met onszelf en met de ander. De chakrareis werkt met adem en beweging.

Neem een matje mee waar je na afloop van de chakra reis op kunt liggen en eventueel een dekentje om warm te blijven.

Zondagochtend 9.30-11.30 op Veld 6 / Tent "Kat"

owl fb icon 2owl twitter icon 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

get tickets small 

newsletterOO Algemene voorwaarden