Marjon van Opijnen

1708 MarjonMarjon van Opijnen

Ik ben lichaamsgericht trainer, adem- en lichaamsgericht traumacoach. Ik heb mijn eigen praktijk voor individuele sessies, leid vrouwengroepen en groepen over embodiment voor individuen en organisaties. Ik combineer verschillende westerse en oosterse methoden van lichaamswerk, zoals ademwerk, (intuïtieve) beweging, dans, innerlijk kindwerk, inquiry, familie- en systeemopstellingen, meditatie en visualisatie.

Ik heb het Embodiment Lab opgericht om een plek te creëren waar we het

contact met ons lijf kunnen (her)ontdekken, de kracht en wijsheid die ons lichaam in zich heeft kunnen voelen en onderzoeken. We maken contact en experimenteren met de kompas die ons lichaam ons biedt. Het Embodiment Lab is ook een plek waar we ons lijf en onze ziel kunnen helen van eerdere ervaringen uit ons leven. We kijken, onderzoeken en leren voorbij onze patronen die ons nu niet meer dienen.

Tijdens het festival geef ik diverse dans- en ademworkshops.

 

Workshop: "Embodiment Dance" 

Thema: "Het “Niets”, daar waar alles nog mogelijk is"

Het is “het niets” waar alles nog kan. Waar elke beweging opnieuw vanuit begint en waar elke beweging eindigt. We hoeven er alleen maar oog voor te hebben en te luisteren naar ons lichaam om dat subtiele begin te voelen en te volgen. In deze workshop gaan we bij onszelf en in contact op zoek naar het moment waarop er heel even niets is, dat moment waaruit elke beweging en creatie nog kan ontstaan. De dans, alleen en samen, maak je als vanzelf als je luistert, voelt en kijkt in dit moment en vertrouwt dat er altijd weer een nieuwe beweging komt. Als we echt durven te vertrouwen op “het niets” en de beweging als vanzelf uit het stiltemoment laten ontstaan, ontvouwt er een dans en samenspel die we niet doelbewust zouden kunnen creëren. 

Donderdagavond 18.30-20.00 op Veld 1 / Tent "Dragonfly" 

 

Ademworkshop "Adem je vuur"

Alles ademt, de natuur ademt, de aarde ademt, wij ademen…..Adem verbindt ons met onszelf en met onze omgeving. Onze adem is de basis van ons leven, het is onze belangrijkste ader. De wijze waarop we ademen heeft een enorme impact op hoe we door ons leven bewegen. 

En ook al doen we het al ons hele leven, ademen blijkt een hele kunst. Door onze gehaastheid en eerdere ervaringen zijn we geneigd onze adem in te houden of is onze adem oppervlakkig en/of te snel. Als we onze adem vrij laten stromen, kan het leven ook vrijer stromen.

Met dans en lichaamsgerichte oefeningen openen we ons lijf. Met een korte en milde ademsessie, waarin we werken met verbonden ademhaling, helpen we ons lijf daar waar het vast zit verder los te weken. Daarmee kan onze levensenergie vrij stromen en creëren we meer bewegingsruimte in ons lijf. We leren onze adem weer vrij de ruimte te geven.

Er is plek voor max. 10 mensen.

Neem een matje mee waar je tijdens de ademsessie op kunt liggen en eventueel een dekentje om warm te blijven.

Contra-indicaties: zware astma, hart- en vaatziekten, epilepsie, hoge bloeddruk, glaucoma (druk achter het oog), pathologische aandoeningen (psychotisch, schizofrenie, manisch-depressief, etc.) en zwangerschap.

Vrijdagochtend 9.30-12.00 op 

 

Workshop voor vrouwen samen met Maryam / Unieke Verbinding

Zaterdag op Veld 2 / Tent "Unieke Verbinding"

 

Workshop: "Dans, bewegings- en ademreis"

In deze workshop spelen we met het aarde element. Als we goed geaard zijn, kunnen we ook echt gaan staan en ons verbinden met anderen en het grotere. Met dans en lichaamsgerichte oefeningen openen we ons lijf. Daarna zakken we bijna als vanzelf in een chakra ademreis. We integreren alle ervaringen van de afgelopen dagen en versterken de verbondenheid met onszelf en met de ander. De chakrareis werkt met adem en beweging.

Neem een matje mee waar je na afloop van de chakra reis op kunt liggen en eventueel een dekentje om warm te blijven.

Zondag: 9.30-12.00, Veld 5 / Tent "Phoenix": "Dans, bewegings- en ademreis"

 

www.embodimentlab.nl 

owl fb icon 2owl twitter icon 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

get tickets small 

newsletterOO Algemene voorwaarden