Workshops

De spirituele voeding van het Green Spirits Festival. We zijn trots op het aanbod en de diversiteit. Veel plezier met de voorpret.

Hieronder alle workshopgevers op alfabetische volgorde op een rijtje.

- Adrian Rooke

Adrian RookeAdrian Rooke (OBOD Druid & Pagan) uit Bristol (UK) komt weer bijzondere workshops geven.

Let op! Deze workshops zijn in het Engels!

Samen met JJ Howell geeft hij de worskhop

Workshop "Wandcarving"

Content of the workshop: Adrian will give an explanation about wands, types of wood, sizes, ogham, history and more. After that, he will help the participants create their own wands. This is a creative workshop in which you'll use a sharp knife to create & cut your own wand. Please be aware of the possible dangers involved. Enter at your own risk & make your own magical tool. 

Workshop "Wandcarving": 

Donderdagmiddag 14.00 - 16.30 uur op Veld 1 / Tent "Egel"

- Charissa Schipper & Firekeepers

VuurloopCharissa Schipper is zeer veelzijdig. Ze is mede-organisator van het festival en verzorgt voor het festival de Vuurloop & draait muziek als DJ Dragonfly. 

Vuurloop: Op vrijdagavond is de Phoenix Vuurloop (met Arrow Breaking). 

Gegeven door Charissa Schipper + Firekeepers. Zij is gecertificeerd voor het geven van vuurloop en pijlbreken.

Wil je meedoen dan wordt een bijdrage gevraagd van € 15,00. Een Vuurloop Ticket kun je vast kopen via de  Oak & Owl Ticketshop.

Aanmelden tijdens het festival kan ook, maar er is slechts een beperkt aantal plaatsen. Dus better safe then sorry ...

Lees meer...

- Do Lemette

image005Bij Do Lemette (Paragnost / Sjamaan) kun je een Dreamcatcher / Dromenvanger maken.

Je kunt wanneer je even tijd hebt, tussen je programma door, bij de caravan van Do op veld 2 terecht voor de workshop.

De materiaalkosten zijn € 10,00.

- Frans de Vries - Klaver / Bureau Nurlaila

frans2Frans de Vries - Klaver van Bureau Nurlaila geeft een aantal workshops gedurende het festival. Verder kun je bij hem terecht voor consulten en mooie producten

De workshops zijn:

"Klankschaal & Oceandrum"

"Aarding"

"Wat betekent het om medium te zijn?"

Lees meer...

- Ilonka Heideveld / Het Loosterveld & Hans Liekens

20170810 114812 002

Het Loosterveld van Ilonka Heideveld in samenwerking met Hans Liekens in de Moeder Aarde Tent geven:

Workshop: "Herbronnen"

Workshop: "Bij jezelf thuis komen"

Ilonka Heideveld, Nederlands sjamanisme. Zijn, jezelf zijn. Je levenspad wandelen in verbondenheid met Moeder Aarde en met Al Wat Leeft, natuur en mens. Voor mij is dat levenspad het pad van de sjamaan. Verbonden zijn met de eigen grond is voor mij de basis. Ik wandel dit pad in eenvoud en zachtheid. Ik neem je graag mee op pad, op zoek naar jezelf, voor healing of voor inzicht in jezelf en je levenspad. Om zo jezelf te herbronnen. Weer te worden wie je werkelijk bent op een manier die bij jou past. Wandel je mee? Wil je meer weten? Kijk dan op www.loosterveld.nl Van hart tot hart, Ilonka Heideveld

Lees meer...

- Immia Schellevis

18740143 779018212257359 6500849001118191599 nImmia Schellevis geeft de workshop:

“Reis naar de grens tussen leven en dood. Waar we vandaan komen en weer naar terug gaan”

Sinds kort geef ik workshops over stervensbegeleiding, over waar we vandaan komen en weer naar terug gaan en dat het leven doorgaat nadat wij sterven. Ik werk met Vrouwe Dood, ook wel Vrouwe Troost genoemd. Daarin vertel ik o.a. een verhaal als voorbereiding voor een reis naar de grens tussen leven en dood, waar men een overleden geliefde of gids of engel, spirit of helper kan ontmoeten.

We gaan naar de grens tussen water en zand, strand en zee. En ik begeleid met oceandrum.

Workshop op zaterdagmorgen 09.30 - 12.00 uur: Veld 2 / Tent "Uil".

- Lies Beijerinck / "Mother of the Didge"

12509560 10153366708453963 5608504505295806697 nLies Beijerinck is een zeer bekwaam didgeridoo speelster die over de hele wereld workshops en optredens verzorgt.

Wederom is ze erbij om er een feestje van te maken en jij kan leren hoe ze dat doet met de didgeridoo. 

Wil je de didgeridoo leren bespelen of je vaardigheden verbeteren? Kom dan naar deze workshop van Lies Beijerinck. Ze neemt een aantal oefen didges mee, maar je bent vrij om je eigen exemplaar mee te nemen.

 

Workshop: "Didgeridoo spelen", Veld 2 / Tent "Raaf".  

- Marcia Sanders / School of Shakti

MarciaGoddess mMarcia & Friends verzorgen de workshop: "Tantric Dance", 

voor mannen & vrouwen op vrijdag- middag van 14.00 - 17.00 uur op Veld 1: Tent "Dragonfly"

Tijdens deze dansworkshop gaan we spelen met polariteiten. Tantric Dance is een contactdans. Je leert met mannelijke energie te dansen; hoe je de dans leidt. Krachtig en teder tegelijkertijd. Vertrouwen winnen en het gebruiken van de muziek om je danspartner in overgave te begeleiden. Je danst altijd met 2 personen waarbij de een zich verbindt met de mannelijke energie en de ander met de vrouwelijke energie. Met een blindoek op ontdek je hoe te dansen met vrouwelijke energie. De schoonheid in beweging, het genieten, het afstemmen en volgen van de sturing in je eigen kracht.

Dansend reis je deze workshop door, met onderweg liefdevolle ontmoetingen. 

Lees meer...

- Margje Beekenkamp / De Verwenbron

20170615 140609 MediumMargje Beekenkamp van de Verwenbron biedt je de mogelijkheid om voor € 19,95 je eigen dankbaarheidsarmband / herdenkingsarmband te maken.

Er zijn soms momenten in je leven die extra aandacht verdienen. Wat heeft het jou gebracht en wat is er waar jij dankbaar voor bent?

Leg deze herinneringen vast in een speciale armband, waarbij iedere kraal een herinnering in zich heeft. 

Deze "workshop" kan je op elk gewenst moment, dat de kraam van de verwenbron open is, komen doen (bij de verkoopkraam dus)

- Nienke Kruidenier / Moira Natuurvrouw

c6a749 aa2105adc156497b8440a0f8d2f22eed

Nienke Kruidenier van Moira Natuurvrouw is er weer met een creatieve workshop.

Via deze workshop kan je een extra stukje van jezelf ontdekken volgens de methode van de kunstzinnig dynamische coaching.

Deze methode gaat er vanuit dat alle antwoorden op je vragen al in je zitten. Door eens een andere manier te kiezen dan praten krijg je makkelijker toegang tot deze antwoorden.

Je hoeft voor deze workshops niet kunstzinnig te zijn of goed te kunnen tekenen. Het gaat er niet om dat het mooi of correct is, het gaat erom welke antwoorden je erin kunt vinden.

Lees meer...

- Rene Paes

René Paes Foto Laura SchiemanRene Paes van Oermuziek biedt een unieke workshop aan voor, jong en oud, namelijk: 

Workshop: Mondharp spelen

De mondharp komt in Nederland voor sinds de late middeleeuwen. Dat bewijzen archeologische vondsten en collecties. De oudste mondharpen komen voor in China en zijn gedateerd op circa 2000 jaar voor onze jaartelling.

Lees meer...

- Tiana Pitman

30126360 10211875283292833 141258687 o

I welcome you into my Tiana Art exhibition space to connect with the spirit of the art work and become inspired to create your own. Small canvas, paint etc will be provided. Come and get creative !

Blessed be, Tiana

Workshops material costs are € 5,-

- Zweethut door Yves & Veerle / Kachina Creative2Energy

SweatlodgeVeerle en Yves begeleiden de zweethutten, ondersteunen de vuurloop en helpen mee bij de openings- en slotceremonie.

Zweethutten worden al eeuwen wereldwijd gebruikt door inheemse culturen. Ook onze Keltische voorouders gebruikten de Sweat House om zichzelf te reinigen en te zuiveren.

Lees meer...

Danny Burns

Danny Burns komt tijdens ons festival een aantal workshop aanbieden, waaronder meditaties en ook de workshop "in contact met de natuur".

Titels onder voorbehoud en workshops zijn in het Engels

Erna & Debby / Bernagy

"Bernagy" staat met de Donkere Maantent op Veld 6. In en rondom deze tent verzorgen Debby en Erna vier boeiende workshops en dagelijkse consulten. 

IMG 20170609 WA0021Debby:

Inspireren, kennisoverdracht, de ander helpen bij het ontwikkelen van intuïtie en eigen visie is wat ik doe in mijn werk en dagelijkse leven. Ik gebruik hiervoor onder andere een mix van mediumschap, astrologie, numerologie, pentalogie, tarot, kennis van symboliek en (natuur)religie. Ik geef les en consulten. Soms help ik mensen die het allemaal even niet meer weten op weg, zodat zij vanuit hun eigen kracht hun levenspad weer kunnen vervolgen. 

Workshop Pentalogie

Pentalogie is een bijzondere vorm van Numerologie waarbij de getallen uit de geboortedatum om een pentagram gezet worden om zo aanleg, karakter, levensopdrachten en andere levensthema’s te bepalen. Het pentagram is een vijfpuntige ster, die de mens vertegenwoordigt. Het is een heilig symbool. De bovenste punt staat voor het hoofd, de middelste punten staan voor de armen en de onderste punten staan voor de benen. 

Tijdens deze workshop maak je aan de hand van je persoonlijke pentascoop kennis met de pentalogie.  

Workshop op vrijdag van 09.30 - 12.00 uur op Veld 6 in Tent "Bernagy"

Workshop Tarotconstellaties

Welke kracht- en schaduwkaarten horen bij jouw levensopdracht en welke leerkaarten kom je tegen in het dagelijkse leven? Bij tarotconstellaties worden alle tarotkaarten gekoppeld aan één van de 9 tarotthema’s. Deze thema’s zijn gebaseerd op een mix van tarot en numerologie.

Tijdens deze workshop maak je kennis met tarot (Rider Waite) en numerologie aan de hand van je persoonlijke tarotconstellatie.

Workshop op zaterdag van 09.30 - 12.00 uur op Veld 6 in Tent "Bernagy"

IMG 20170609 WA0018Erna:

Vrijheid staat voor mij aan de basis van het leven. Je vrij voelen om eigen keuzes te maken, je hart te volgen. Door de jaren heen ben ik me steeds meer bewust geworden van de innerlijke kracht van de vrouw en het ritme van de Maan. Als heks en als Priesteres wil ik vooral vrouwen helpen in hun kracht te gaan staan en te voelen hoe dat is. Met Bernagy ben ik voor mezelf begonnen en heb ik me gespecialiseerd in de Donkere Maantent en de Priesterestraining. Ter ondersteuning maak ik onder andere gebruik van Reiki en Tarot.

Workshop Donkere Maantent

Vrouwen zijn als vanzelf verbonden met de Maan. Bewust meegaan in dit ritme en de verschillen in energie te ervaren is een verrijking van je leven en geeft inzicht op een dieper niveau. In Oude tijden trokken de vrouwen van een stam zich terug in hun Donkere Maantent tijdens de dagen van hun maanbloed en verbonden ze zich dieper met de Aarde en met elkaar. In onze huidige tijd wordt de periode van de Donkere Maan vaak als negatief beschouwd en ondergewaardeerd. Terwijl het, naar mijn mening juist de krachtigste Maanstand voor vrouwen is.

In deze workshop neem ik je mee in de energie en de kracht van de Donkere Maan. 

Workshop op zaterdag van 18.30 - 21.00 uur op Veld 6 in Tent "Bernagy"

 

Workshop Priesterestraining

Als Priesteres ben je verbonden met de Godin en loop je in Haar voetstappen. Je volgt het Jaarwiel van de Godinnen van het land waarop je leeft, je viert de jaarfeesten. je bent healer, leidt ceremonies en voert rituelen uit. Het pad van de Priesteres is fysiek, psychologisch, mentaal en energetisch. In elke vrouw sluimert een Priesteres en als je verder de spiraal inloopt kom je haar vanzelf tegen.

In deze workshop maak je kennis met dit pad en kun je je afstemmen op je innerlijke Priesteres.

Workshop op donderdag van 18.30 - 21.00 uur op Veld 6 in Tent "Bernagy"

Gert Jan van Esveld

2017 04 17 11.55.23Workshop: "staf / toverstaf snijden"

Creëer je eigen staf of toverstaf.

Ons doel is om een ieder te inspireren een persoonlijke staf of toverstaf te snijden. Dit begint met het zoeken naar de juiste stok voor een staf of toverstaf. Deze is het gemakkelijkst te bewerken als het hout nog vers is. Daarna kun je hem gaan bewerken. Dit kun je natuurlijk intuïtief doen, maar je kunt ook eerst een plan maken over hoe je hem wilt bewerken en hoe je zou willen dat hij er uiteindelijk uit gaat zien. Natuurlijk kun je ook gewoon bij en ander gaan afkijken.

Kom gezellig meedoen en denk vast na wat je zou willen snijden. Daarbij kun je dan evt. zelf je stok meenemen, van een specifieke houdsoort, waar je je staf of toverstaf van zou willen snijden.

Wij nemen een aantal voorbeelden mee. Daarbij is goed te zien dat je meer kunt doen dan alleen snijden. Je kunt er in branden, hem beschilderen en versieren met allerlei herinneringen.                     

Tijdens deze workshop willen we bereiken dat je ervaart wat het inhoud om een stok te creëren.  Waarschijnlijk lukt het niet meteen om een kant en klaar product af te leveren. We hopen maar dat je geïnspireerd wordt om hem later thuis af te maken en serieus aan de slag te gaan met het snijden van een staf of toverstaf.

Verder nemen wij een aantal messen mee, een aantal stokjes hazelaar waar toverstafjes van te snijden zijn en een paar langere waar een staf van te snijden is.

De workshop is ook geschikt voor serieuze voorzichtige kinderen!

JJ Middleway

J J Middleway Howell

JJ Middleway is a celebrant and healer who has worked and taught in the Druid tradition for the past 21 years. He is also a long term enquirer and participant in Buddhist practice -particulaurly Zen. He has taught a wide variety of workshops across Europe - often with his long term friend, Adrian Rooke.

He hosts a devotional singing group in his home town in Gloucestershire, England, called Enchanting the Void. This is geared to offering songs of healing to the land - as well as to ourselves. And he is a druid within the Order of Bards, Ovates & Druids.

Lees meer...

Lieke Winkler Prins / Workshop "Sacred Dance"

02236a7Dansen brengt beweging in wat er innerlijk in ons leeft en geeft contact met ons diepste zijn.

Sacred Dance bestaat uit eenvoudige, beschreven dansen die op allerlei soorten muziek worden gedanst. Muziek van klassiek tot eigentijds, folklore, gipsy, religieus en pop. De eenvoudige passen herhalen zich en vormen zo een steeds terugkerend patroon. Hierdoor kan een meditatieve beleving ontstaan, kun je gaan waarnemen wat de dans met je doet, kom je vanuit het denken in het hier en nu, kun je gevoelens gaan ervaren, de stilte in jezelf.

De dansen zijn rustig naar binnen gekeerd of juist uitbundig, het leven vierend.

Lees meer...

Miranda Geervliet / De Vier Elementen

Miranda Geervliet

Miranda Geervliet van De Vier Elementen geeft naast consulten ook 2 workshops.

Workshop “Leg je masker af”

Doe je masker af en kijk naar je Transitie d.m.v. het medicijnwiel. Het wiel staat voor je levensloop met de daarbij behorende Archetypen, Windrichtingen en de Planeten.

We gaan een reis maken m.b.t. waar kom ik vandaan, waar sta ik nu en waar ga ik naar toe. Zodat wij d.m.v. het medicijnwiel meer in onze kracht komen en het zielenlicht mogen laten schijnen. Dit gebeurt zowel op macro als micro niveau, alle trilling frequenties die nodig zijn, zullen ingezet worden. Zo kan het transitieproces van start gaan voor het hogere goed van de persoon zelf en waaiert natuurlijk ook uit in de omgeving van die persoon.

Workshop op zondag van 09.30 - 12.00 uur op Veld 2a / Tent "Uil"

Lees meer...

Sabine Sluijter

Oak and Owl

Zwanenkracht is dit jaar weer met een stand aanwezig en verzorgt tevens de workshop krachtdier-buidel maken en een rawhide ratel maken.

Ik zal me even voorstellen Sabien Sluijter Zwanenkracht sinds jaren actief in het sjamanisme en zo in het sjamanen drum bouwen gerold, wat mijn ware passie gebleken is.

Lees meer...

Theun Smulders

20604227 1767484633280958 8180167010610870000 nTheun Smulders geeft de workshop: "Moksha Massages"

 

"Moksha!" betekend zoiets als:

'je ziet het' of 'je bent er'.

Vrij vertaald uit het Sanskriet staat het voor: emancipatie, los maken van verstrengelingen, vrijheid, los van de herhalingen in dit leven en uiteindelijk los van de herhaling van leven en dood. 

Moksha Massages biedt een groene vorm van Tantra gericht op het openen van het hart onder alle omstandigheden en gericht op het herstel van je de verbinding met de natuur.

Moksha massages leert je een zachte, subtiele weg naar het openen van je bewustzijn en je Kundalini. Door middel van het activeren van de seksuele energie in de onderrug en deze energie te verspreiden door het lichaam, zodat er een beroep wordt gedaan op het zelf-helend vermogen.

 

Tijdens de workshops vind er geen contact met het geslacht plaats. De mensen die de massage mogen ontvangen zijn wel naakt. De masseur is in ondergoed gekleed. Er is veel tijd en ruimte voor uitleg en we beginnen de workshop met een meditatie. Daarna vormen zich koppels. Men wordt verzocht de aandacht bij je (massage) partner te houden, zodat er voor iedereen een bepaalde mate van discretie gewaarborgd blijft. Men wordt verzocht alles wat binnen de workshop gedeeld wordt daar te laten en niet over elkaar te praten. Je bent vrij om te spreken over wat er in de workshop is gebeurt en hoe het voor jou is geweest, maar spreek liever niet over de ander.

http://www.mokshamassages.nl

Het moment en de locatie van deze workshop is nu nog niet duidelijk!

owl fb icon 2owl twitter icon 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

get tickets small 

newsletterOO Algemene voorwaarden