Selecteer een pagina

ERVAAR DE GROEI

verblijven

Je bent van harte welkom op Landgoed de Zonnebloem! We gaan er met elkaar een mooi weekend van maken, en om het voor iedereen leefbaar en gezellig te houden, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. 

De Zonnebloem heeft als landgoed meerdere functies. In de dagelijkse werkelijkheid is het een bewoonde zorgboerderij. Wat inhoud dat er naast alle leuke activiteiten, waarbij de bewoners van het landgoed betrokken zijn, er dagbesteding en ook dagelijks woonzorg verleend wordt.

Officiële camping

Het landgoed is sinds dit jaar ook een officiële camping, met eenvoudige doch doeltreffende voorzieningen. Er kan daardoor bij je kampeermiddel gekookt worden, met gebruik van kampeerapparatuur. Elektra is beperkt aanwezig en van campingniveau.

Hoe je ook voorziet in je maaltijden, duurzaamheid en zelfvoorziening staan hoog in ons vaandel. Dit betekent, dat je voor je eigen bordje, beker en bestek moet zorgen. Dit geldt ook voor bij de koffietent.

Eenvoudig maar functioneel

Alle aanwezige faciliteiten zijn eenvoudig, maar functioneel en gezellig. Het sanitair-huisje vindt je aan de rand van veld 1, met onder andere een was- en aankleedruimte voor ouders met kind(eren).

Er is beperkt elektra voor kampeermiddelen beschikbaar. Ook is het aantal plaatsen voor campers & caravans beperkt. Dat kost logistiek best wat puzzelwerk. Vandaar dat we je vragen aan te geven met welk kampeermiddel je komt en welke afmetingen deze heeft.
Kom je met caravan of camper, dan geldt hiervoor een toeslag van €15,00.

Wil je gebruik maken van stroomvoorziening? Dan kost dit €12,50 per kampeerplek. Stroomplekken zijn beperkt.
Wil je alleen stroom, omdat je er van verzekerd wilt zijn, dat je telefoon of tablet opgeladen kan worden? Dan is een stroomplek aanvragen niet nodig. Bij het infopunt/ehbo is namelijk de mogelijkheid om je apparatuur op te laden aan het oplaadpunt.

Kamperen met tent doe je gezellig op het groene gras op een van de kampeervelden.

Belangrijk om te weten

De Zonnebloem ligt in prachtig buitengebied, maar heeft wel buren. Daarom vragen we je rekening te houden met de hoeveelheid geluid die gemaakt wordt. Dit betreft met name drummen. Omdat we niet zonder willen en kunnen zullen er drumcirkels zijn. Daarbuiten vragen we je je drum te koesteren, maar niet te spelen. Het geluid draagt ver. Maak je als genezer gebruik van een drum, neem dan even contact op met de organisatie.

Ook vragen we je na 23.00 op het buitenterrein rust in acht te nemen. Gezellig kletsen en wat drinken bij het kampvuur is natuurlijk geen probleem en een deuntje op een gitaar met een liedje ook niet, maar luid (mee)zingen en muziek maken vragen we je te laten. Zo kan iedereen lekker slapen.

Wellicht ten overvloede, maar toch even in het belang van de stroomvoorziening op het terrein: waterkokers zijn uit den boze! (toch gebruiken verraad zichzelf: de stoppen klappen er uit en het terrein zit (deels) zonder stroom). Open vuur op de kampeerweide is helaas ook niet toegestaan.

In het kort

  • Je tent opzetten kan op een van de kampeervelden.
  • Er is beperkt plek voor caravans en campers; je krijgt een plek toegewezen.
  • Er komt een oplaadpunt voor telefoons. Daar hoef je dus geen elektra voor aan te schaffen.
  • Wil je toch elektra bij je kampeerplek? Bestel dit dan extra als je je inschrijft.
  • Waterkokers zijn NIET toegestaan!
  • Drums alleen gebruiken tijdens de drumcirkel. Na 23.00 uur alleen gezellig keuvelen, zo verstoren we de natuur het minste.