Selecteer een pagina

ERVAAR DE GROEI

kinderen

Kinderen zijn de toekomst!

Kinderen op Green Spirits

Kinderen zijn de toekomst wordt wel eens gezegd. Nou dat is voor de Green Spirits Camping zeker waar! Green Spirits wil een familiefestijn zijn. Daarin is er dus specifiek ruimte voor kinderen. Zij leven uiteindelijk het resultaat van hun emotionele, mentale, fysieke, spirituele en energetische voeding, naast aanleg natuurlijk (roept de wetenschapper in mij). Kinderen zijn als volwassenen de optelsom van hun jeugd. Daarom is er voor kinderen een speciaal kinderprogramma

Sommige workshops zijn alleen voor kinderen, andere workshops zijn voor volwassenen en kinderen. Deze zijn uiteenlopend in interesses en aanbod, maar er is vast voor elk wat wils. Daarnaast wordt er door het Kinderteam een aantal leuke activiteiten georganiseerd, ook buiten de workshoprondes om.

Informatie voor ouders en verzorgers

Het Kinderprogramma is opgezet voor kinderen en jongeren van 7 t/m 17 jaar (en soms ook de oudere kinderen). Jongere kinderen kunnen wellicht onder begeleiding van een ouder/verzorger ook deelnemen. Dit dan graag eerst overleggen met het kinderteam.

De geplande workshops worden gegeven in de kindertent genaamd Ur (OOR, naar de Ogham Heide). Als er geen kinderworkshop is zullen er tijdens de workshopsrondes in Ur wel activiteiten voor kinderen worden aangeboden. Soms is het in of om de tent, soms wordt de tent als verzamel/startpunt gebruikt voor een activiteit elders op het terrein. Deze activiteiten staan als kinderprogramma  vermeld op de programmapagina. Ook zal er een bord met de activiteiten van die dag bij Ur te vinden zijn.

Op datzelfde bord staan ook eventuele spontaan verzonnen activiteiten, of wijzigingen in het programma mocht dat onverhoopt toch nodig zijn. Kijk voor het definitieve aanbod van de dag op de planning bij de entree/op het cateringplein en op de aankondiging bij de Kindertent (Ur).

Wanneer kinderen deelnemen aan activiteiten van het Kinderteam, verwachten we van hen dat zij in het zicht blijven. Dus op het veld in de omgeving van de tent, als de activiteit daar plaats vindt. Bij activiteiten elders op het terrein op korte afstand van de begeleiders van het Kinderteam.
Kinderen van 10 jaar of ouder, of kinderen die toestemming hebben van hun ouders en dat bij het kinderteam bekend is, kunnen zich vrij over het terrein bewegen.

Ouders blijven ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor hun kinderen.

Hieronder staan een aantal spelregels beschreven, wellicht ten overvloede, maar we vragen je als ouder deze ook even door te nemen met je kind(eren) en ter kennisname voor jezelf.

De spelregels die gelden bij deelname aan de activiteiten van het kinderteam:

  • We zijn lief voor elkaar
  • We zijn lief voor dieren
  • We luisteren naar elkaar
  • We ruimen onze spullen & rommel op, ook de kleine frutsels op de grond
  • We ruimen kapotte waterballonnen op
  • We ruimen messen en scharen op, zodat kleine kinderen er niet bij kunnen
  • We pakken alleen spullen uit de bakken als we daar toestemming voor hebben
  • We blijven in de buurt van de begeleiding als we deelnemen aan een activiteit