Selecteer een pagina

Wedergeboorte: loslaten van het oude en het nieuwe omarmen

Huisregels

Organisatie en medewerkers

Volg altijd de instructies op van de organisatie, de vrijwilligsters en de medewerksters tijdens hun activiteiten. Heb je vragen? Tegenover het cateringgebouw op veld 1 kun je terecht bij de informatiekraam. Hier word je doorverwezen naar de juiste persoon.
Flyers van medewerksters (max. A5) mogen worden neergelegd bij de infoplek of bij de eigen werkplek. Flyers en/of posters op andere plekken worden weggegooid.

Eigen verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid

De organisatie is niet aansprakelijk voor beschadiging of diefstal van je persoonlijke eigendommen door derden. Deelname aan Green Spirits is voor eigen rekening en risico. Dit geldt voor alle aanwezigen op de camping, de gathering of het festival. De deelnemer is aansprakelijk voor door hem/haar veroorzaakte beschadiging aan tenten en apparatuur.

EHBO

Op veld 1 naast de Veldkeuken is een EHBOpunt aanwezig met vakkundige vrijwilligsters. Daar hangt ook een lijst met telefoonnummers van hulpdiensten mocht dat nodig zijn.

Hoe te handelen bij calamiteiten

Als je het alarmsignaal van de megafoon hoort, blijf dan vooral kalm. Ga zo snel mogelijk naar de infostand waar vrijwilligers je zullen informeren en instrueren.

Autobeleid

Auto’s zijn op het terrein ten tijde van de camping niet toegestaan, tenzij afgesproken met de organisatie of in geval van nood. Er is een parkeerweide voor de auto’s beschikbaar. Het terrein is niet afsluitbaar, toch gaan we er van uit dat we met zijn allen de sfeer bewaken; er worden geen uitzonderingen gemaakt/waargenomen. (Houd hier rekening mee als je kort na de sluiting weg wilt.) Parkeer je auto op de speciaal ingerichte parkeerweide. We werken niet met bewaking, dus laat geen waardevolle spullen achter. De organisatie van Green Spirits is niet verantwoordelijk voor diefstal en/of beschadigingen aan je auto.

Geluid: na 23.00 uur geen overlast

De natuur is ‘s avonds in ruste, evenals de gasten op aanliggende camping. Dat betekent dat we tot 23.00 uur naar hartenlust luidkeels mogen zingen, drummen, muziek maken; daarna mag je je overgeven aan zachte, akoestische muziek rond het kampvuur.

Elektriciteit

Alleen als je van tevoren elektra hebt besteld en betaald, kun je de stroompunten op de velden gebruiken met behulp van eigen stroomkabels. Mocht je ter plekke toch stroom willen zonder dat je dat gereserveerd hebt, laat dit dan weten aan één van de vrijwilligers. Zij zullen met de leiding overleggen of alsnog stroomgebruik mogelijk is. In alle gevallen geldt: gebruik alleen apparaten die geschikt zijn voor de camping. Gebruik geen ‘gewone’ waterkokers of koffiezetapparaten, dan slaan de stoppen door.

Afval

We zijn te gast op een natuurcamping en gaan respectvol met de natuur om. Laat het terrein achter zoals je het aangetroffen hebt. Na het afbreken van je eigen tent graag je afval mee naar huis nemen, ook je glaswerk e.d. Bij aankomst verstrekken we elke volwassene een afvalzak.

Zelfredzaamheid

De kampeerbeleving is wat jij er van maakt. Zelfredzaamheid staat bij Green Spirits hoog in het vaandel. Bedenk bij ‘problemen’ eerst zelf een oplossing. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je Belle als troubleshooter aanspreken. Bij de infoplek kun je naar haar vragen.

Last but not least: Hoffelijkheid

Een weekend lang delen we douches, maaltijden, zitplaatsen, tentruimte, elektra en vierkante meters met elkaar. Dat kan wel eens lastig zijn; helaas denkt/doet en voelt niet iedereen hetzelfde als jij en dat kan tot irritatie of onbegrip leiden. Met wat inlevingsvermogen en hoffelijkheid naar elkaar is er altijd wel een mooie oplossing te vinden. De bereidheid daartoe is voldoende…