Selecteer een pagina

ERVAAR DE GROEI

visie & missie

Green Spirits heeft als doel het herontdekken van het aloude weten en gebruiken zoals dat werd geleefd en vormgegeven door de Germaanse volkeren, alsmede die welke hun oorsprong vinden in de gebruiken van de Keltische & Noordse stammen. Daarmee willen wij, dat wat aan rituelen en grondbeginselen van deze oude natuurreligies uit noordwest Europa verloren is gegaan, hervinden. Ook het wekken van het collectief geheugen is onderdeel van de Green Spirits missie. Deze kennis, dit weten vormgeven, voorleven & uitdragen in de hedendaagse maatschappij.

To walk your path, the ancient way

Green Spirits, dit jaar als kampeerbeleving, wil hier een platform bieden en een samenkomst van gelijkgezinden zijn. Als een cauldron waarin we roeren en daarmee oude resten samenvoegen met het nieuwe leven en de verhoogde energetische trilling in deze tijd. Dus waar men (h)erkenning vindt, met elkaar kennis kan ontdekken en delen, oude tradities nieuw leven inblazen of in een nieuw jasje kan steken. We geven samen ons eigen pad vorm, in harmonie met elkaar en de natuur, samenZijn. Zichtbaar, ten goede van ons bestaan en ten dienste van het grote geheel: Moeder Aarde en het groot Mysterie.

Omdat het voorleven ook en misschien wel juist nieuwe generaties betreft, wil Green Spirits een familiecamping zijn. Daarmee is het toegankelijk voor alle leeftijden.

The Green Spirit

Voor de kampeerbeleving zijn er een aantal belangrijke uitgangspunten zoals duurzaamheid en respect die we hoog in het vaandel hebben. Ze bepalen de inhoud, vorm en ‘leefregels’ van de Green Spirits Camping.

Camping zonder afval: alle deelnemers nemen hun eigen bord, bestek en beker mee die we gezellig samen afwassen. Daarnaast houdt iedereen het afval zo beperkt mogelijk en houd je vooral je eigen afval bij je.

Consuminderen: we hebben gekozen voor een kleine markt, met handgemaakte, duurzame producten. We hebben tenslotte alles al, toch? Er is ook een plek waar je gebruikte kleding kunt ruilen of inleveren.

Moeder natuur: de kampeerbeleving is op een plek waar we gebruik mogen maken van het terrein en de daar aanwezige natuur. Wij zijn te gast; ga dus zorgvuldig om met de plek waar je verblijft.

Spiritualiteit: bewustwording is niet alleen een zaak van nadenken en voelen; het verandert ook je kijk op de maatschappij en hoe we met elkaar omgaan. We zorgen daarom met elkaar voor respect voor elkaar in fysieke, mentale en emotionele zin.