Selecteer een pagina

ERVAAR DE GROEI

thema

Dit jaar is dat:

Wortelen in Moeder Aarde

Een mooi thema, zeker in deze tijd.

Bomen wortelen in Moeder Aarde. Ze leven met wat zich aandient, regen, storm en zonneschijn. Iedere boom is een individu op zich, maar onder de grond zijn de wortels met elkaar verbonden via schimmeldraden. Zo kunnen ze informatie uitwisselen en elkaar voeden. Dat netwerk, het Wereld Woud Web (niet zelf verzonnen) kan zich kilometers ver uitstrekken. Een bos is geen verzameling van losse bomen, maar een gemeenschap die naar elkaar omziet. Tegelijk is iedere boom zijn of haar unieke zelf.

To walk your path, the ancient way

Zo wensen we het ook voor hen die deelnemen aan Green Spirits: bezoekers, medewerkers, vrijwilligers, organisatie. Allen zijn op zichzelf en tegelijkertijd verbonden, met alles om hen heen, voedend voor zichzelf en de community: We geven samen ons eigen pad vorm, in harmonie met elkaar en de natuur, door samen Zijn.

Ook Green Spirits zelf, dit jaar in de vorm van een kampeerbeleving, als een Wereld Woud Web, dat niet alleen zichzelf voedt en hoedt, maar zich uitstrekt naar het grote geheel. En in Festivalland haar eigen unieke zelf is.

The Green Spirit

Voor de kampeerbeleving zijn er een aantal belangrijke uitgangspunten zoals duurzaamheid en respect die we hoog in het vaandel hebben. Ze bepalen de inhoud, vorm en ‘leefregels’ van de Green Spirits Camping.

Camping zonder afval: alle deelnemers nemen hun eigen bord, bestek en beker mee die we gezellig samen afwassen. Daarnaast houdt iedereen het afval zo beperkt mogelijk en houd je vooral je eigen afval bij je.

Consuminderen: we hebben gekozen voor een kleine markt, met handgemaakte, duurzame producten. We hebben tenslotte alles al, toch? Er is ook een plek waar je gebruikte kleding kunt ruilen of inleveren.

Moeder natuur: de kampeerbeleving is op een plek waar we gebruik mogen maken van het terrein en de daar aanwezige natuur. Wij zijn te gast; ga dus zorgvuldig om met de plek waar je verblijft.

Spiritualiteit: bewustwording is niet alleen een zaak van nadenken en voelen; het verandert ook je kijk op de maatschappij en hoe we met elkaar omgaan. We zorgen daarom met elkaar voor respect voor elkaar in fysieke, mentale en emotionele zin.