Selecteer een pagina

ERVAAR DE GROEI

Covid-19 beleid

COVID-19: Hoe gaan we tijdens Green Spirits om met Corona?

Hoe we het ook wenden of keren, Corona is er. Net als vorig jaar, zullen we er ook deze zomer rekening mee moeten houden. Al weten we nog niet exact wat de mogelijkheden zullen zijn deze zomer, of hoe de wet en regelgeving er uit ziet op het moment van de Gathering.

Voor het gemak gaan we even uit de maatregelen waar festivals vorige zomer aan moesten voldoen, uiteraard passen we deze aan wanneer dat nodig blijkt.
Wat zeker lijkt: Green Spirits kan dit jaar alleen plaatsvinden als we de 1,5 meter maatregel waarborgen. We moeten ons er dus aan houden én we willen ons er ook aan houden. Dit laatste omdat, tot het tegendeel bewezen is, afstand houden een belangrijke manier is de verspreiding van Covid 19 tegen te gaan. We zetten Green Spirits dus Coronaproof op, zodat het gemakkelijk voor je is om je overal veilig en op afstand van de anderen te bewegen.
We vragen je om ook tijdens het eten aan de 1,5 meter-regel gehoor te geven, indien je niet met je eigen huishouden aan 1 tafel zit.

Het hanteren van de 1,5 meter regel en het feit dat Green Spirits in de buitenlucht plaats vindt, maakt dat we niet hoeven te testen.

Misschien sta je volledig achter de ingevoerde maatregelen om gezondheidsrisico’s te beperken voor jezelf en anderen of om verantwoordelijkheid te nemen naar kwetsbare groepen. Misschien kies je in het dagelijks leven zelf welke maatregelen je toe past. Of misschien ben je het absoluut niet eens met de maatregelen.
In alle gevallen geldt:
als blijkt dat er bij controle mensen knuffelend of in groepen dicht bij elkaar aangetroffen worden, de eis om in 3 uur op te breken kan volgen.

Daarom zullen we als we gaandeweg merken dat het (automatisch) verslapt of genegeerd wordt, bezoekers aan het belang van het grote geheel herinneren. Opnieuw waarnemen en voelen hoe je innerlijk op deze regel reageert (fijn of vervelend), kan al een mooie workshop op zichzelf zijn. .

Dit zijn onze COVID-19 huisregels:

  • Was je handen bij aankomst met de heerlijke lotion die we daarvoor gemaakt hebben op basis van natuurlijk ingrediënten (72% alcohol, plantaardige glycerine en lavendel olie). Deze vindt je ook bij de informatiekraam en het sanitair, zodat je dat tussendoor ook nog eens kunt doen.

  • Zie je dierbare vrienden die je normaal gesproken met gespreide armen voor een knuffel zou ontvangen? Bedenk dan een leuke creatieve wijze elkaar op afstand te begroeten. Ook leuk om dat van te voren al met elkaar te oefenen ?

  • Tijdens de workshops vragen we je respect te hebben voor elkaars ruimte en elkaar te herinneren met een glimlach aan 1,5 meter = 10 chocoladerepen, 2 kloofbijlen, 1 Godinnenjurk, 15 badeendjes, 3 gehoornde vinkinghelmen, of……..

  • Houd je aan de 1,5 meter-regel, ook tijdens het eten, indien je niet met je eigen huishouden aan 1 tafel zit.

  • Ga je gezellig shoppen op de markt? Dan vragen we je bij elke kraam de opzet en instructies van de marktmedewerker in acht te nemen.